Groothuis Bouwgroep: “Wij staan in de startblokken”

Home   ›   Groothuis Bouwgroep: “Wij staan in de startblokken”


Een jaar later dan gepland start in het derde kwartaal van dit jaar de bouw van Het Erf op Urk. Het project bestaat uit vijf gebouwen (drie woongebouwen, één dagbestedingsgebouw en een tuinkamer) en beslaat maar liefst 7.650 vierkante meter in omvang.  “Wij staan in de startblokken,” zegt commercieel projectmanager Joris Versteeg van Groothuis Bouwgroep. Die aanbieder van vastgoed uit Genemuiden realiseert het woon-/zorgcomplex op Urk.

Groothuis Bouwgroep kwam vorig jaar april als winnaar uit de aanbesteding die Stichting Philadelphia Zorg (SPZ) en Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) uitschreven voor ‘Nieuwbouw Zorgcluster Urk Schokkerhoek’. De nieuwbouwlocatie ligt in het plangebied Schokkerhoek in de Urker nieuwbouwwijk Zeeheldenbuurt. Beide organisaties realiseren hier samen met zorggroep Triade Vitree en woningstichting Patrimonium een zorgcluster voor wonen, dagbesteding en recreatie.

Na een integrale beoordeling van de vier ingediende inschrijvingen kwam het plan van Groothuis Bouwgroep als meest gunstige uit de beoordeling. “Naast een scherpe aanbieding is ook ons plan van aanpak én onze ‘Visie op succesvol samenwerken’ als zeer goed beoordeeld”, vertelt Versteeg. Oorspronkelijk zou de schep vorig jaar na de bouwvak de grond in gaan. Door vertragingen bij het bodemonderzoek en het vergunningentraject liep het project forse vertraging op.

Joris Versteeg – Groothuis Bouwgroep

Inzet Groothuis gaat verder

De gemeente gaat nu eerst proefsleuven graven voor archeologisch onderzoek, waarna Smink Infra B.V. uit Nijkerk extra grond aanbrengt voor de ‘grondverbetering’. Daarna wordt het perceel bouwrijp gemaakt. Groothuis Bouwgroep begint dan in de vroege herfst met de bouw. “We moesten wachten op duidelijkheid van de gemeente over de planning. De vertraging was even een flinke tegenvaller, omdat we met onze projectorganisatie helemaal klaar waren voor de bouw. Maar we realiseren ons dat je niet altijd alles in de hand hebt”, vertelt Versteeg.

Groothuis Bouwgroep zat na de vertraging zeker niet stil. “We zijn de afgelopen periode in gesprek gegaan met alle betrokken partijen en optimaliseerden het plan verder. Het motto van Groothuis Bouwgroep is ‘Onze inzet gaat verder’ en dat hebben we ook in deze fase laten zien. In goed overleg met SPZ en ZONL maken we nieuwe afspraken en een nieuwe planning.”

Bouwkosten

Opdrachtgevers Stichting Philadelphia Zorg (SPZ), Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL), Triade Vitree en Groothuis Bouwgroep gaan daarvoor binnenkort weer rond de tafel. “Ondertussen zijn de bouwprijzen gestegen en is het de vraag of de onderaannemers überhaupt nog beschikbaar zijn,” zegt Versteeg met gevoel voor realiteit. “We hebben te maken met schaarste aan materialen, inflatie en oplopende levertijden. Daar komt nog eens bij dat de beschikbaarheid van mensen en middelen extra onder druk staat. Maar we gaan er alles aan doen om tot een prachtig eindresultaat te komen.”

Ruime ervaring met Sociaal Maatschappelijk Vastgoed

De afgelopen jaren heeft Groothuis Bouwgroep veel ervaring opgedaan op het gebied van sociaal maatschappelijk vastgoed, waardoor het bedrijf steeds meer uitgroeit tot samenwerkingspartner in de ontwikkeling en realisatie van maatschappelijk vastgoed. Zo bouwde het de afgelopen jaren al een mooie samenwerking op met Stichting Philadelphia Zorg en realiseerde het verschillende zorgcomplexen. Een ervaren hoofduitvoerder leidt het woon-/zorgproject Het Erf, zegt Versteeg. “Hij heeft veel ervaring met de realisatie van soortgelijke complexen, waaronder de Oosterlandenhof van SPZ. Dit woon-/zorgcomplex in IJsselmuiden bestaat uit 53 zorgappartementen (vier woon-/zorggebouwen, inclusief een dagbestedingsgebouw). Oosterlandenhof is een woonlocatie met faciliteiten voor dagbesteding voor ouderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB).

Stichting Meros

De maatschappelijke betrokkenheid van de Groothuis Bouwgroep komt ook tot uiting in haar eigen Stichting Meros. Vanuit de gedachte dat ondernemerschap ook rentmeesterschap is, draagt de stichting bij aan een duurzame leefomgeving. Meros stelt bijvoorbeeld financiële middelen beschikbaar voor bouwprojecten over de hele wereld. Voorbeelden daarvan zijn de bouw van achttien woningen en een school in Tanzania. Ook ondersteunt Meros in dat land een project dat zich richt op kansarme moeders met jonge kinderen.

Deel dit bericht: