FAQ

Op deze pagina vind u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet tussen, neem dan contact op via info@heterfurk.nl.


Op deze pagina vind u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw antwoord er niet tussen, neem dan
contact op via info@heterfurk.nl.Waar kan ik terecht met mijn vragen?
Heeft u een vraag, kijk dan eerst of u het antwoord bij de veelgestelde vragen vindt. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Wat houdt het woon-zorgcomplex Het Erf precies in?
Drie zorgpartijen realiseren een uniek woonzorgconcept op Urk waar wonen en werken centraal staat: Het Erf. Met elk hun eigen gebouw bieden zij mensen met een verstandelijke beperking en oudere mensen met een intensieve zorgvraag en hun partner, een veilig en waardevol thuis in de Urker gemeenschap. Wooncorporatie Patrimonium bouwt negen partnerwoningen. Ook de kinderboerderij van Urk maakt deel uit van dit concept.

Welke partijen bouwen op het woon-zorgcomplex het Erf?
Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) , Philadelphia Zorg, Triade Vitree en wooncorporatie Patrimonium zijn de betrokken partijen. ZONL en Philadelphia bouwen aan nieuwe vervangende huisvesting voor hun zorglocaties op Urk.

Wie komen er te wonen op Het Erf?
Op Het Erf komen cliënten van ZONL te wonen met een intensive zorgvraag (psychogeriatrie). In totaal gaat het om zo’n 43 plekken. Voor Philadelphia Zorg geldt dat er twee groepen van acht bewoners met moeilijk verstaanbaar gedrag komen wonen en twee groepen van negen bewoners met een ernstige meervoudige bewerking. Ook is het Erf voorzien van kinderboerderij De Stekplek van Triade Vitree. Hier gaan deelnemers met een verstandelijke beperking naar dagbesteding.

Waar dient de kinderboerderij voor?
De kinderboerderij heeft een maatschappelijke en sociale functie voor Urk op dit terrein. Het is vrij toegankelijk voor inwoners, er worden allerlei activiteiten georganiseerd, en er wordt onder begeleiding van professionals van Triade Vitree gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoeveel woningen komen er op Het Erf?
Christelijke Woonstichting Patrimonium wil negen partnerwoningen realiseren op de bovenverdieping van het gebouw van ZONL. Deze zijn bedoeld voor echtparen of voor partners waarvan één een woonplek heeft bij ZONL. Zo kunnen partners in de nabijheid van elkaar blijven wonen.

Waar wordt Het Erf gevestigd?
Het woonzorgerf Het Erf wordt gebouwd in de nieuwe Zeeheldenwijk op Urk.

Wie is de aannemer van woonzorgerf Het Erf?
Philadelphia Zorg en ZONL hebben Groothuis Bouwgroep uit Genemuiden gecontracteerd voor de bouw van het vervangende verpleeghuis ’t Kompas (ZONL) en de woonlocatie Schotbalk (Philadelphia Zorg). ITBB is de vaste installateur van Groothuis Bouwgroep. Triade Vitree is op dit moment nog bezig een passende aannemer te zoeken. Voor de kinderboerderij zoeken zij een kleinere regionale aannemer. 

Hoe blijf ik op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom woonzorgerf Het Erf?
Via deze website blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Is de kinderboerderij De Stekplek voor iedereen toegankelijk?
Het is vrij toegankelijk voor inwoners, er worden allerlei activiteiten georganiseerd, en er wordt onder begeleiding van professionals van Triade gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe ver zijn de plannen nu?
Als alles volgens plan loopt, start de bouw begin april 2023. Het hoogste punt is bereikt eind 2023.

Wanneer wordt Het Erf opgeleverd?
Als alles volgens plan verloopt is de oplevering van Het Erf in de zomer van 2024.