Update nieuwbouw Het Erf op Urk

Home   ›   Update nieuwbouw Het Erf op Urk

In de nieuwe Zeeheldenwijk op Urk wordt een woonzorgerf gerealiseerd. Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Philadelphia Zorg en Triade Vitree, die nu al elders in de gemeente gevestigd zijn, verhuizen naar een locatie die ze samen gaan inrichten.

De laatste update rondom de nieuwbouw op Urk was in december vorig jaar. Gelukkig kunnen we nieuwe informatie geven over de voortgang van de nieuwbouwplannen.

Hoera, de koopovereenkomst is getekend voor de grond!
De officiële gemeentelijke procedure om de grond te mogen bebouwen, kostte meer tijd dan voorzien. Maar nu is het zover, eind oktober is de grond van de gemeente Urk officieel gekocht door Philadelphia Zorg en Zorggroep Oude en Nieuwe Land (ZONL) voor de bouw van het vervangende verpleeghuis ’t Kompas en woonlocatie Schotbalk. Voor de kinderboerderij van Triade Vitree kan ondertussen ook de grond worden opgeleverd. Een echte mijlpaal dat we kunnen beginnen met het realiseren van de plannen op Het Erf!

Keuze voor aannemer en start bouwvoorbereiding
Philadelphia Zorg en ZONL hebben Groothuis Bouwgroep gecontracteerd voor de bouw van het vervangende verpleeghuis ’t Kompas en de woonlocatie Schotbalk. “Wij staan in de startblokken”, zegt commercieel projectmanager Joris Versteeg van Groothuis Bouwgroep. Daarnaast is ITBB gecontracteerd voor het realiseren van het installatietechnische deel.

Triade Vitree is ook bezig om een passende aannemer te zoeken. Voor de kinderboerderij zoeken zij een kleinere regionale aannemer. Nu de contracten zijn getekend kan worden gestart met de bouwvoorbereiding. Daarna kan de bouwplaats worden ingericht, waarna echt kan worden begonnen met de bouw. Voor ’t Kompas en Schotbalk is dat naar verwachting april 2023.

Informatiebijeenkomst
In de loop van januari 2023 organiseren Philadelphia Zorg en ZONL een informatiebijeenkomst over de voortgang van de nieuwbouwplannen. Triade Vitree beoordeelt nog of er tegen die tijd ook nieuwe informatie is om te delen. Zodra de datum voor de bijeenkomst bekend is worden de direct betrokkenen hierover geïnformeerd. 

Projectwebsite wonenopheterf.nl bijna klaar
In aanloop naar de start van de bouw vinden we het belangrijk iedereen snel en gemakkelijk te informeren over alle ontwikkelingen rondom het woonzorgerf. Daarom wordt hiervoor een tijdelijke projectwebsite ingericht. De website is ondertussen op hoofdlijnen klaar en zoals het er nu uitziet is wonenopheterf.nl in januari 2023 live. Met de start van de bouw gaan we de website ook gebruiken om aandacht te vragen voor de sponsoring van materialen. Naast de projectwebsite komt er ook een Facebookpagina zodat we iedereen kunnen informeren over de ontwikkelingen op Het Erf.

Deel dit bericht: